ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У DW пояснили, чому звільнили українську журналістку

Українську журналістку, яка працювала проєктною асистенткою в Академії DW, Маргариту Захарчук звільнили з DW, оскільки тимчасовий проєкт, над яким вона працювала за строковим трудовим договором, завершився в запланований термін – 31 березня 2023 року.

Про це ІМІ повідомила комуніканікаційниця DW Карла Гаґеманн.

“Зовнішнє фінансування проєкту, а отже і її позиції, завершилося того ж дня. Видання Deutsche Welle дотримувалося всіх юридичних обов’язків роботодавця, передбачених українським трудовим законодавством, як протягом усього процесу, так і після 31 березня 2023 року”, – наголосила Гаґеманн.

За її словами, компанія переказала Маргариті Захарчук повну компенсацію, якої вимагає закон, і запропонувала допомогу в пошуку нових кар’єрних можливостей.

Як зазначала Карла Гаґеманн, цю пропозицію Захарчук відхилила. 

“Відтоді, коли пані Захарчук виїхала з України, DW підтримувало постійний зв’язок з нею й прозоро повідомляло їй усю інформацію”, – зазначила керівниця відділу корпоративних комунікацій DW.

Як повідомляв ІМІ, журналістка Маргарита Захарчук заявила, що компанія DW звільнила її під час декретної відпустки. Хоча за місяць до того вона з керівниками обговорювала свій подальший формат роботи після пологів.

Liked the article?
Help us be even more cool!