ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах судитимуть посадовців навчального закладу, які витрачали на себе благодійні внески

У Черкасах судитимуть посадових осіб одного з державних навчальних закладів, які впродовж 2019–2023 років одержували від студентів кошти як благодійні внески та спонсорську допомогу. Потім отримані кошти поза офіційним обліком витрачали на різні потреби, зокрема на особисті.

Про це повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Черкас скеровано до суду. Їм інкриміновано зловживання своїм службовим становищем, унаслідок чого завдано матеріальних збитків навчальному закладу (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, що організував схему директор одного з державних навчальних закладів міста, маючи на меті протиправне використання необлікованих готівкових коштів навчального закладу. Отримували благодійні внески під його керівництвом підлеглі працівники.

У такий спосіб, зазначає прокуратура, зловживаючи службовим становищем, посадовці спричинили матеріальних збитків державному навчальному закладу на загальну суму понад 360 тисяч гривень.

У разі доведення провини посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років і штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Liked the article?
Help us be even more cool!