ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах СБУ викрила антиукраїнського агітатора

16.07.2020, 10:03

Служба безпеки України викрила агітатора, який поширював інформацію, спрямовану на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі й підтримку сепаратизму. Про це повідомляє "Вичерпно" з посиланням на речницю СБУ в Черкаській області Катерину Дрогу.

За попередніми даними слідства, житель Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів із РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званої "Л/ДНР".

Підготовлені матеріали він поширював на пропагандистських інтернет-ресурсах Росії. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі з доказами протиправної діяльності.

За висновками експертиз вилучені матеріали містять ознаки розпалювання міжконфесійної і релігійної ворожнечі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Викриття зловмисника проводилося спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!