ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах поліцейський перешкоджав журналістці, що знімала бійку на матчі

21.05.2018, 18:34
Фото - Фейсбук Марії Голуб

У Черкасах 19 травня журналістці-фрілансерці Марії Голуб, яка знімала для телеканалу “112 Україна”, перешкоджали вести зйомку поліцейський та представник стадіону, де відбувався футбольний матч. Про це Марія Голуб повідомила ІМІ.

За її словами, інцидент стався, коли вона знімала на Центральному стадіоні міста бійку між футбольними вболівальниками та поліцейськими.

“Знімала бійку на стадіоні. Підійшла до керівника поліції за коментарями, він відповів, що тут небезпечно і щоб я покинула місце. І пішов. А поряд із ним був чоловік, він почав казати: "Ти кто такая тут?" Я сказала, що журналіст, і показала посвідчення, яке висіло на шиї. Він його смикнув різко. Я закричала: “Убрал руки”, на що почула: “Не убрал, а убрали”, і продовжив тягнути за посвідчення. В цей час паралельно представник футбольного клубу говорив: “Ви не маєте права проводити тут зйомку, бо ви без акредитації”, - розповіла журналістка.

У свою чергу Голуб пояснила, що є журналісткою і відповідно до закону має право  знаходитися на стадіоні і без акредитації. Пізніше, повідомила Марія Голуб, адміністрація стадіону вибачилась за інцидент.

За словами Марії, як з’ясувалося, чоловік, який хапав її за посвідчення, “виявився працівником карного розшуку в Черкасах”.

Згодом чоловіки залишили журналістку, і на цьому інцидент був вичерпаний.

За цим фактом журналістка до поліції не зверталась, оскільки не впевнена у всебічному розслідуванні.

Liked the article?
Help us be even more cool!