ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах парафіяни УПЦ МП напали на журналіста 18000 та пошкодили техніку

30.06.2023, 15:00
Фото – 18000
Фото – 18000

У Черкасах парафіяни Свято-Стрітенської парафії УПЦ МП атакували 29 червня відеооператора видання 18000 Максима Ткаченка та пошкодили редакційну техніку, повідомляється на сайті медіа.

Інцидент стався після зборів, на яких громада ухвалила рішення про перехід парафії з УПЦ московського патріархату до Православної церкви України. Рішення ухвалили одноголосно.

Однак, пише медіа, частина парафіян, які виступають за УПЦ, закрилися за парканом на території церкви й відмовилися впускати на її територію громадськість та журналістів.

“Під час зйомки я підійшов до церкви. Прихожани туди нікого не пускали, звідти нікого не випускали теж. Тому спочатку я був змушений знімати через паркан, це було незручно. Тому я вирішив спробувати зняти з-під воріт. Коли переключав на інший режим, хтось вдарив ногою по руці і по камері. Після цього відпав мікрофон. Він працює, але пошкоджений. Я не бачив, хто це зробив. Мікрофон спочатку забрали на територію, але після того, як я сказав, що напишу заяву в поліцію, його викинули з-за воріт”, – розповів Максим Ткаченко.

Редакція звернулася в поліцію із заявою про перешкоджання журналістській діяльності.

Фото 18000

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого 2023 року адвокат  Ігор Голубчик перешкоджав роботі  журналістів місцевого видання 18000 висвітлювати публічне зібрання прихильників митрополита УПЦ МП Феодосія біля Черкаської окружної прокуратури. Сам священнослужитель у цей момент перебував у будівлі прокуратури, де його допитували в межах кримінального провадження. Разом з іншими невстановленими особами спочатку Голубчик просто закривав камери журналістів, а потім почав відтісняти їх від Феодосія, який у цей момент вийшов з будівлі прокуратури.

20 лютого СБУ оголосила підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосію.

Liked the article?
Help us be even more cool!