ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чехії двох блогерів позбавили волі за розпалювання ненависті до українських біженців

27.10.2022, 16:13
Фото - CTK
Фото - CTK

Суд чеського міста Кладно засудив двох блогерів до шести і десяти місяців позбавлення волі за опубліковані ними в соцмережах ненависницькі висловлювання на адресу українців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Прага.

На опублікованих у соцмережах відео чоловіки зробили низку зневажливих і вульгарних висловлювань про українців. Зокрема, були такі заяви: “Нехай вони повертаються до Києва”, “Зрештою, це нормальна окупація, те, що вони тут роблять”.

Згідно з вердиктом, Томаш Чермак засуджений до шести місяців тюремного ув'язнення, а Патрік Тушл - до 10 місяців.

За словами судді, обвинувачені вчинили дії, спрямовані на розпалювання ненависті та наклеп на націю. Прокурор Ондржей Хула заявляв, що вважає діяння підсудних вкрай суспільно небезпечними.

На суді раніше двічі судимий за крадіжку і погрози Тушл заявив, що не відчуває себе винним, “нічого не має проти українців загалом, але лише засудив дії деяких українських націоналістів”. Чермак сказав, що припустився помилки, а також визнав недоречність свого висловлювання.

Рішення суду ще не набуло чинності.

Як повідомляв ІМІ, у Німеччині суд оштрафував 62-річного водія на 4 тис євро за символ Z на задньому склі його автомобіля. Представник суду зазначив, що літера Z є символом російської війни й означає гасло “За перемогу”. Це було повсюдно відомо широкому загалу через широке висвітлення в ЗМІ від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!