ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У “Буквах” прокоментували звільнення частини редакції

23.11.2021, 16:25
Фото: Букви
Фото: Букви

Редакція видання “Букви” відповіла на рішення частини команди звільнитися. Про це йдеться в заяві. 

Нагадаємо, вранці 23 листопада на Facebook-сторінці “Букв” з’явилося повідомлення про те, що частина редакції звільняється через “токсичну атмосферу” в колективі. Пізніше воно було видалене.

“Автор дописів у соцмережах від імені ”Букв” – це есемемник, який у вересні цього року позичив у співвласника “Букв” Петра Терентьєва 2 000 доларів у рахунок зарплатні. Есемемник сказав, що ця сума йому конче потрібна на лікування. Гроші були надані миттєво. Ми завжди допомагали й допомагаємо людям, які з нами працюють, бо вважаємо це нашою відповідальністю як роботодавця. Наразі есемемник не повернув 1400 доларів. Тому заяву від імені редакції ми розцінюємо як атаку на видання, метою якої може бути банальне бажання не повертати борг. Ми прикро вражені, бо це людина, якій ми довіряли та забезпечили всім необхідним, зокрема подарували ноутбук Apple”, – повідомляють у “Буквах”.

Також у заяві зазначається, що редакція працювала над підвищенням вимог до якості контенту та SMM, але 16 листопада редактор помилково написав, що в Білорусі та Естонії є спільний кордон.

“16 листопада редактор “Букв” переніс кордони Естонії до кордонів Білорусі, зробивши новину із заголовком “Естонія прокладе кордон 130 км колючого дроту на кордоні з Білоруссю”. Вочевидь згодний з таким сміливим географічним рішенням, есемемник опублікував новину у Facebook. Протягом п’яти годин читачі “Букв” у коментарях писали все, що думають про таку геополітику та “Букви”. Але есемемник не бачив. Ми чесні з нашою авдиторією, тому написали про це в соцмережах. Визнавати помилки – це важливо. Саме це ми й зробили”, – кажуть у редакції.

Прокоментували в “Буквах” і неввічливий SMM: “ЗМІ є платформою для обговорень, дискусій та навіть хейту. Ми прийняли рішення, що тепер у соцмережах ми залишаємо за собою право розмовляти з людиною зрозумілою для неї мовою”. 

Як повідомляв ІМІ, 23 листопада з видання “Букви” звільнилися чотири редакторки стрічки: Анастасія Печенюк, Ольга Ганюкова, Яна Ільків та Марта Бондаренко. А також двоє працівників SMM-відділу, які працювали понад п'ять років. За їхньою заявою, причиною є постійний тиск, погрози й цькування на адресу працівників видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!