ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Голови летіли ледь не кожного тижня”. З “Букв” звільнилася частина редакції

23.11.2021, 11:01
Фото: Букви
Фото: Букви

З видання “Букви” звільнилася частина команди. Про це написала у Facebook колишня редакторка стрічки новин Анастасія Печенюк.

Сьогодні переважна більшість працівників видання “Букви” відчула непереборне бажання і ухвалила рішення піти. Ми вдячні співвласникам видання за досвід і майданчик, з яким могли професійно зростати, утім події останніх днів змушують нас піти на такий крок.

Ми висловлюємо рішучу незгоду з агресивною поведінкою щодо читачів у соціальних мережах (від “ваш батя так казав” до “а ви пробірочна”), з постійним тиском, погрозами і цькуванням на адресу працівників видання – як наявних, так і тих, що пішли.

Не додала запалу і мотивації працювати й постійна зміна редакційної політики в частині добору контенту.

Розуміючи, що ми не маємо шансів порозумітися, домогтися ставлення з повагою до кожної з нас, ми негайно залишили проєкт”, – написала вона.

Анастасія опублікувала скриншоти повідомлення аналогічного змісту на Facebook-сторінці “Букв”, проте на момент написання новини його вже видалили.

 

 

На прохання Інституту масової інформації Анастасія уточнила, що звільнилися чотири редакторки стрічки: вона, Ольга Ганюкова, Яна Ільків та Марта Бондаренко. А також двоє працівників SMM-відділу, які працювали понад п'ять років.

“Але треба розуміти контекст: до того голови летіли ледь не кожного тижня. Когось звільняло керівництво, хтось ішов за власним бажанням, бо більше не міг. Близько 10 осіб пішли впродовж останніх місяців (крім тих, хто звільнилися сьогодні).

Щодня ми стикалися з агресивною поведінкою і погрозами звільненням. Читали, що ми нездари, “дружні нагадування”, що нам узагалі-то гроші платять, що нас легко замінити, бо є “море резюме”. Мобінг, словом.

Звісно, ми намагалися про це розмовляти. Казати, що для ефективної співпраці потрібен більш поважний та адекватний тон, утім це не дало результату.

Це, власне, і призводило для звільнень. Спершу йшли по одному.

Утім, жодна людина, з якою попрощалися “Букви” за останній час, на жаль, не мала змоги просто завершити співпрацю. Без емоційних заяв на свою адресу, цькування на публіку різного масштабу. Були й випадки вимагання грошей від родичів колишніх працівників, раптові вирахування з “прощальної” зарплати, наклепи, поширені в межах редакції.

Це й змусило нас піти на такий крок: звільнитися групою, одночасно. Терпець увірвався.

Деякі працівники ухвалили рішення продовжувати роботу, що видно з поведінки зі сторінок у соцмережах та з того, що наші дописи видалили. Поважаємо їхнє рішення, сподіваємося, вони поважатимуть наше. Сподіваємося також на позитивні зміни в роботі “Букв” із новою командою”, – розповіла ІМІ Анастасія Печенюк.

За її словами, текст коментаря погодили колеги, тож позиція спільна.

Звільнені працівники приймають пропозиції співпраці.

ІМІ звернувся по коментар до співвласника “Букв” Петра Терентьєва, він пообіцяв надати його пізніше.

Liked the article?
Help us be even more cool!