ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва слідом за Латвією готує заборону телеканалів мережі RT

02.07.2020, 16:00

Фото – AFP / Scanpix / LETA
Фото – AFP / Scanpix / LETA

Литовській комісії з радіо і телебачення буде рекомендовано заборонити телеканали контрольованої Кремлем групи RT. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Він стверджує, що така рекомендація буде подана ​​після отримання роз'яснення Єврокомісії про те, що санкції Євросоюзу повинні поширюватися не тільки на внесених до чорного списку осіб, але й на контрольовані ними підприємства.

"Ми говоримо про державне новинне агентство "Росія сьогодні", іншими словами, RT. Її генеральним директором є Дмитро Кисельов, який перебуває під санкціями, і за статутом цього підприємства, організації він насправді є одноосібним керівником, призначеним президентом Росії, він сам призначає посадовців, встановлює структуру, політику, керує економічними, фінансовими справами цієї організації", – сказав Лінкявічюс.

Він нагадав, що Литва ще сім років тому стала застосовувати обмеження щодо деяких російських телеканалів через розпалювання ворожнечі й підбурювання до війни, однак підкреслив, що в цьому разі йдеться про "економічні санкції". Міністр каже, що цензура контенту "не той шлях, яким слід іти", проте попередні рішення про тимчасову заборону деяких телеканалів через пропаганду він назвав важливими з міркувань безпеки.

Нагадаємо, Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT, яка раніше діяла під брендом Russia Today.

"Отримані нами докази дуже серйозні, і ми закличемо регулятори всіх держав ЄС наслідувати наш приклад і заборонити RT на своїй території. Для таких програм немає місця ні в Латвії, ні в Євросоюзі", – зазначив голова NEPLP Івар Аболіньш.

Liked the article?
Help us be even more cool!