ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бродах священик із парафіянами агресивно виштовхали журналістів НТА з храму

27.02.2018, 15:10
Фото - скриншот з відео НТА

У місті Броди (Львівська область) 18 лютого настоятель Московського патріархату разом зі своїми парафіянами перешкоджали та агресивно кидалися на знімальну групу телеканалу “НТА” програми “Правда. Розслідування”. Про це йдеться у сюжеті каналу.

Інцидент стався на території храму Московського патріархату. Журналістка та керівниця проекту Катерина Широкопояс та оператор Віталій Кулеха готували матеріал про діяльність Московського патріархату на Львівщині та законність використання земельної ділянки для потреб парафії МП у Бродах.

За інформацією журналістів, храм і будинок отця поруч звели  без відповідних документів.

“Однак розлючені прихожани разом зі священиком та його дружиною силою випхали знімальну групу з території церкви. Камеру намагалися затулити та навіть розмахували лопатою”, - йдеться у сюжеті каналу.

“В мене в голові не вкладається, як віряни будь-якої конфесії і  в даному випадку власне конфесії МП можуть поводи себе таким чином, агресивно кидатися на знімальну групу, бити оператора лопатою, мене штовхати на браму церкви. Як на мене, це абсолютно суперечить тим канонам, які пропагують кожні  конфесії".

Телеканал звернувся з заявою про злочин, а саме про перешкоджання, до поліції.

В коментарі львівському виданню “Вголос” Катерина Широкопояс розповіла обставини інциденту.

“Наша знімальна група мала чіткі і конкретні запитання до настоятеля Храму Московського патріархату у м. Броди, а саме: чому попри висновки Держархбудінспекції у Львівській області щодо незаконності будівництва цієї культової споруди будівництво триває, натомість за декілька метрів від будівлі церкви священик збудував власний маєток. На що, як видно на відео, прихожани церкви агресивно, з криками та лайкою кидались на камеру, журналіста, оператора, всіляко перешкоджали нашій роботі, штовхали мене зі сходів, а потім і взагалі кидали на браму церкви. Пізніше вони закрились на території церкви, а батюшка банально втік, кричучи, що це його приватна територія, а гроші йому висилає мама, яка на заробітках в Італії”, - зазначила журналістка.

Liked the article?
Help us be even more cool!