ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У бою під Бахмутом загинув автор книги "Останні посмішки Іловайська" Олександр Кузенков

05.01.2023, 12:51
Фото – Facebook-сторніка Київського університету імені Бориса Грінченка
Фото – Facebook-сторніка Київського університету імені Бориса Грінченка

20 грудня в бою під Бахмутом (Донецька область) загинув автор книги "Останні посмішки Іловайська" Олександр Кузенков.

Про це повідомила пресслужба Київського університету імені Бориса Грінченка. 

Олександр – випускник факультету журналістики цього університету. Його творчий псевдонім – Позивний "Хорт". У 2017 році у видавництві "Орієнтир" вийшли друком його спогади "Останні посмішки Іловайська".

"Відтепер вони звалися "добровольцями". Саме такими добровольцями були головні герої оповідання "Останні посмішки Іловайська". Молоді хлопці, на таких жартівливо говорять "безвусі", які за покликом обов’язку пішли на війну. Саме їм, ще вчорашнім доведеться зазирнути страху в очі, переступити екзистенційну межу, зроби вибір і стати мужами раніше строку… Це оповідання, яке має прочитати кожен", – написано про "Останні посмішки Іловайська".

"Людина щира та відкрита, творча, чуйна, з незламним характером, силою волі, мужністю, невичерпною енергією та активною громадянською позицією. Його перша книжка "Останні посмішки Іловайська" стала й останньою. Його долю обірвала війна, на якій Олександр Кузенков відвойовував право кожного з нас бути громадянами незалежної України. І в цих словах немає ніякого пафосу. Бо йдеться про велику плату життями за саму можливість життя…" – йдеться в повідомленні університету.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня 2022 року в бою з російськими окупантами на Бахмутському напрямку загинув херсонський медійник Антон Коломієць.

Liked the article?
Help us be even more cool!