ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі затримали чотирьох журналістів

30.11.2020, 13:45
Фото – tut.by
Фото – tut.by

У Мінську та Бресті (Білорусь) 29 листопада затримали чотирьох журналістів за звинуваченнями в участі в несанкціонованій акції. Про це повідомляється на сайті Білоруської асоціації журналістів.

У Бресті співробітники ДАІ зупинили машину, в якій їхали кореспонденти Станіслав Коршунов (“Брестська газета” та Tut.by) і Максим Хлєбец (“Брестська газета”). Їх забрали у відділок, але за три години відпустити.

У Мінську затримали журналістку газети “Новы Час” Яну Трусило. Рідні та колеги знайшли її в ізоляторі на Окрестіна. Рівно два тижні тому Яна вийшла з в'язниці після 13-добового арешту (затримали під час висвітлення акції 1 листопада).

Також у Мінську затримали журналістку-фрілансерку, фотографиню Інну Добротвор. Її теж утримують в ізоляторі на Окрестіна.

Протягом трьох діб відбудеться судовий процес щодо журналісток.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада журналіст телеканалу “Белсат” Ігор Ілляш (Білорусь) отримав 15 діб арешту нібито за участь у пікеті 26 жовтня.

Журналістці “Белсату” Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцовій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

Вони були затримані 15 листопада у квартирі на 14-му поверсі будинку на площі Змін. З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада Катерині Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК (“Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок”). Їй обрано запобіжний захід: арешт на два місяці, до 20 січня 2021 року. Андрєєву перевели в ізолятор на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!