ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі виключили з професійної колегії адвоката, який захищав журналістів

01.04.2021, 10:05
Фото – Роман Колиновський / DW
Фото – Роман Колиновський / DW

Мінська обласна колегія адвокатів виключила зі своїх лав адвоката Сергія Зікрацького, який захищав білоруських журналістів у судах. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на TUT.by.

“Рішенням ради Мінської обласної колегії адвокатів від 31 березня мене виключили з адвокатури. Зараз я не можу вести адвокатську діяльність”, – пояснив Зікрацький, який спеціалізується на авторському, корпоративному праві та інтелектуальній власності, в коментарі журналістам видання.

Адвокат захищав багатьох журналістів за політично вмотивованими справами, зокрема TUT.by у справі про позбавлення статусу ЗМІ, Катерину Бахвалову, співробітників білоруського Пресклубу тощо.

24 березня Зікрацького викликали на переатестацію, де кваліфікаційна комісія визнала, що він має “недостатню кваліфікацію, щоб надалі працювати адвокатом”.

Підставою для виклику на переатестацію стала низка коментарів Зікрацького в ЗМІ, які, на думку мін’юсту Білорусі, “не повною мірою відповідають законодавству”, а тому нібито свідчать про неналежне виконання адвокатом своїх професійних обов’язків, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!