ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі співробітників держтелебачення замінюють працівниками RT – ЗМІ

19.08.2020, 13:22
Фото – скриншот з відео TUT.by
Фото – скриншот з відео TUT.by

Співробітників державної Белтелерадіокомпанії, які підтримали протести, замінюють співробітниками російського пропагандистського каналу RT (Russia Today). Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Так, співробітників Белтелерадіокомпанії, які підтримали мітингувальників, не допускають до будівлі компанії. За словами співрозмовника, в студію і на обладнання приїжджали російські фахівці – режисери, технічний персонал, кінооператори. Їм показали, як працює обладнання.

Як пише видання, це колишні й нинішні співробітники російського міжнародного багатомовного каналу Russia Today і фрілансери.

Перехожих на підході до Белтелерадіокомпанії зупиняють чотири пости, поруч з якими стоять міліціонери. Вони пропускають лише тих, у кого є ліцензія співробітника компанії. Решті пропонують обійти. Не пустили й кореспондента Радіо Свобода.

Співробітниця компанії Дарина Вайтович розповіла, що її позбавили пропуску в будівлю компанії, а також деяких інших працівників, які приєдналися до страйку і протесту.

“В охоронців є списки учасників страйку, і вони забирають пропуски, тепер нас навіть близько не підпускають до будинку”, – сказала вона.

Також не пустили на роботу режисерку Белтелерадіокомпанії Альону Мартиновську, яка розповіла про це TUT.by. За її словами, ймовірно, через колективне звернення до керівництва, яке вона підписала. Також дівчина розповіла про російських фахівців, які зараз працюють у компанії.

“Учора вдень до наших відеоінженерів зайшли близько шести осіб, – розповіла одна зі співробітниць, яка бере участь у страйку. – Вони цікавилися роботою нашого монтажного комплексу. Керівництво між собою вголос обговорює, що це росіяни, які приїхали працювати з Москви. Як передають наші хлопці, у росіян буде соцпакет і зарплата в 5 тисяч рублів. Для розуміння: білоруські фахівці отримують на руки від тисячі до півтори тисячі рублів за таку роботу”.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня в Мінську співробітники Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк під будівлю офісу.

Перед цим вони підписали заяву, адресовану керівникові компанії Івану Ейсмонту. У ній вони вимагають визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку голову Центральної виборчої комісії Лідію Єрмошину, звільнити політв’язнів, скасувати цензуру в ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!