ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську працівники державної Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк

17.08.2020, 10:51
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Сьогодні, 17 серпня, вранці в Мінську співробітники Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк під будівлю офісу, повідомляє TUT.BY

Перед цим вони підписали заяву, адресовану керівникові компанії Івану Ейсмонту. У ній вони вимагають визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку голову Центральної виборчої комісії Лідію Єрмошину, звільнити політв’язнів, скасувати цензуру в ЗМІ. Заяву поки підписало понад 55 осіб. Водночас зазначається, що в компанії працює 1,5 тисячі осіб.

Як пише видання, на страйк вийшли ті, хто сьогодні працює, – режисери, оператори – і ті, хто минулого тижня написав заяву про звільнення. Вони стоять із плакатами “Я / ми за чесні новини”.

Як розповідають співробітники, в чаті, де вони домовилися про страйк, близько 600 осіб. Проте, пише видання, чи вийдуть сьогодні всі, невідомо.

“Я навіть заходити всередину не буду, нічого там робити”, – сказав режисер В'ячеслав. Його колеги постійно запитують у нього, як він. В'ячеслава 11 серпня затримав ОМОН, коли він просто їхав на велосипеді містом. Добу він провів у Первомайському РУВС.

“Найсмішніше, що я роблю передачу про міліцію”, – сказав В'ячеслав.

Один зі співробітників розповів, що о 9:30 Іван Ейсмонт був готовий зустрітися з операторами всередині будівлі. О 9:30 операторів запросили на розмову з Ейсмонтом. Але пішли не всі.

О 9.45 з будівлі вийшов один з операторів і передав слова Івана Ейсмонта про те, що всі, кому щось не подобається, можуть звільнитися протягом години. Присутні працівники скандували: “Звільняйся!” 

Співробітники компанії скандували: “Ейсмонт – боягуз”.

Як пише видання, про намір оголосити страйк також заявили співробітники телеканалів ОНТ і СТВ.

Liked the article?
Help us be even more cool!