ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі радіоведучих звільнили через привітання Дудя з Днем народження

13.10.2022, 11:42
Фото - Зеркало
Фото - Зеркало

У білоруському місті Гомель кількох співробітників муніципального радіо звільнили після привітання російського блогера Юрія Дудя з днем народження.

Про це з повиланням на "Зеркало" пише "Детектор медіа".

Привітання пролунало в межах рубрики, в якій розповідають, хто з відомих людей народився в цей день.

Звільненню передувало те, що на радіоведучих поскаржились у провладному Телеграм-каналі. Мовляв, в ефірі радіо 107.4FM, засновником якого є місцевий виконавчий комітет, розповідають, який Дудь "успішний, відомий і в усьому крутий". На думку автора скарги, опублікованої телеграм-каналом, блогер "зневажає Білорусь".

Після цього у тому ж телеграм-каналі з'явились скріншоти із соціальних мереж радіоведучих Артема Забірана та Ярослава Бичковського — ролик групи "Каста" "Виходи гуляти", ролик про опозиціонерку Ніну Багінську, вподобайки на дописах із біло-червоно-білою символікою тощо.

За інформацією "Зеркала", Забірана та Бичковського вже звільнили, а їхні імена зникли з сайту радіо. Також видання пише з посиланням на обізнане джерело, що з радіо звільнили ще кількох працівниів, а в інших місцевих державних ЗМІ розпочались перевірки.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня Мінський обласний суд оголосив вироки для чотирьох фігурантів справи, пов'язаної з інформаційним агентством БелаПАН. Головну редакторку агенції Ірину Левшину засуджено до чотирьох років колонії, колишнього гендиректора Дмитра Новожилова – до шести років, його колишнього заступника Андрія Олександрова – до 14 років, соціологиню Ірину Злобіну – до дев'яти років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!