ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі працівників Пресклубу залишили ще на два місяці під вартою

23.04.2021, 13:30
Фото – Press Club Belarus
Фото – Press Club Belarus

У Білорусі продовжили строки утримання під вартою працівників Пресклубу Юлії і Петра Слуцьких, Алли Шарко і Сергія Ольшевського ще на два місяці. Про це у Facebook повідомила дочка засновниці Пресклубу Олександра Слуцька, повідомляє “Детектор медіа”.

“Строки утримання під вартою продовжили ще на два місяці, до 23 червня. Результатів податкової перевірки немає. Нібито збиток, який нарахували ще на самому початку, давно погасили родичі. Слідчих дій з Юлією і Петром Слуцькими, Аллою Шарко і Сергієм Ольшевським не ведеться. Вони просто сидять”, – написала Олександра Слуцька.

Загалом політв'язні перебувають за ґратами вже чотири місяці.

Нагадаємо, 22 грудня 2020 року в Мінську (Білорусь) силовики затримали засновницю неформального об'єднання медіапрофесіоналів Пресклуб Білорусь Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу та працівників Пресклубу: Алли Шарко, Сергія Якупова, Сергія Ольшевського.

Обшуки проходили в межах кримінальної справи за ст. 243 ч. 2 (“Ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі”). Після обшуків затриманих забрали на допити до Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі.

Слуцьку підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі, Шарко, Ольшевського, Слуцького – у співучасті. 

24 грудня Юлію Слуцьку, Сергія Ольшевського, Аллу Шарко, Сергія Якупова та Петра Слуцького взяли під варту

31 грудня 2020 року затриманим висунули звинувачення.

Білоруські правозахисники визнали затриманих співробітників Пресклубу політв'язнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!