ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі після 20 діб арешту звільнили журналіста, який співпрацює з DW

02.06.2021, 12:31
Фото – DW
Фото – DW

Білоруський журналіст Олександр Бураков, який співпрацює з Deutsche Welle (DW), вийшов 1 червня на волю після 20 діб адміністративного арешту за звинуваченням у "повторній участі в несанкціонованому заході", повідомляє DW

Опинившись на волі, репортер розповів, що ізолятор тимчасового тримання (ІТТ) УВС Могильовського облвиконкому більше схожий на "військову в'язницю".

За словами Буракова, на третю добу арешту до нього "застосували трошки силу, прийом із заламуванням руки". Репортер уточнив, що він наполягав на дотриманні правил внутрішнього розпорядку, однак зіткнувся з такою реакцією силовиків.

"Єдине, що залишалося, – це, звісно, підкорятися", – додав він.

Крім того, на волю вийшов також інший арештований журналіст – Володимир Лапцевич. "На міліцейському авто їх вивезли з території ізолятора, щоб їх там не зустріли родичі й журналісти", – зазначили правозахисники волонтерської групи MayDay.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня в Білорусі журналіста Олександра Буракова, який співпрацює з DW, засудили до 20 діб адміністративного арешту за звинуваченнями в "повторній участі в несанкціонованому заході протягом року" біля суду Могильовської області 12 травня.

На засіданні суду Бураков заявив, що зазнає тортур і нелюдського поводження в ізоляторі УВС Могильовського облвиконкому.

Суд також засудив до 20 діб адміністративного арешту журналіста Володимира Лапцевича, повідомили волонтери MayDay.

Медіакомпанія DW засудила ухвалення обвинувального вироку Олександру Буракову.

Liked the article?
Help us be even more cool!