ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі арештували четвертого за тиждень журналіста Радіо Свобода

20.11.2020, 10:33
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Московський суд у Мінську засудив кореспондентку БелаПАН, авторку Білоруської служби Радіо Свобода Юлію Коцьку до восьми днів арешту за нібито участь в акції протесту 15 листопада, яку вона висвітлювала, повідомляє Радіо Свобода

Юлія Коцька 15 листопада разом з колегами Андрієм Шавлюгою та Андрієм Рабчиком готувалася висвітлювати марш протесту біля метро “Пушкінська”.

Згідно з протоколом, Коцька нібито брала участь у пікеті “в групі громадян” на проспекті Пушкіна “з метою висловити незгоду з чинною владою”. Юлія Коцька своєї провини не визнала.

Журналістка розповіла, що її затримали в номері готелю “Орбіта”, де вона проживала з 14 листопада. Того дня вона та її колеги з номера готеля робили фотографії та відеозаписи подій на вулиці.

За словами Коцької, до приміщення зайшли троє людей у ​​спортивних костюмах та масках, які викликали поліцію. Вони наказали покласти все обладнання на ліжко і почали обшук, а згодом вивели затриманих через задні двері готелю та передали спецпризначенцям.

Коцьку, Шавлюгу та Рабчика відвезли до Московського райвідділу міліції. Там Коцька заявила, що не згодна зі складеним на неї протоколом “за порушення порядку проведення та організації масових заходів”. Її звільнили в ніч на 16 листопада.

Юлія Коцька була серед понад 1200 осіб, затриманих спецпризначенцями 15 листопада по всій Білорусі.

За повідомленнями Білоруської асоціації журналістів, серед затриманих було щонайменше 18 журналістів, зокрема Юлія Коцька та ще три співробітники Білоруської служби Радіо Свобода, фоторепортер Андрій Шавлюга, оператор Андрій Рабчик та журналіст Ігор Корній. Шавлюгу і Рабчика заарештували на 15 діб за “участь у несанкціонованому мітингу”. Корній отримав 10 діб арешту.

Білоруська асоціація журналістів вказує, що в країні від початку виборчої кампанії арешт відбули 75 представників медіа, понад 360 журналістів були затримані під час виконання професійних обов’язків.

Як повідомляв ІМІ, 12 листопада Фрунзенський районний суд Мінська заарештував на 15 діб журналіста Радіо Свобода Олега Груздиловича за звинуваченням в участі в несанкціонованому масовому заході 25 жовтня в Мінську.

Liked the article?
Help us be even more cool!