ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У 4 каналу змінився співвласник та директор

23.02.2021, 13:17
Фото – 4 канал
Фото – 4 канал

Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу (ТзОВ “ТРК “Інтеррадіо”). Про це повідомляється на фейсбук-сторінці телеканалу.

Зокрема, Добродомов став власником 50% частки статутного капіталу, якою досі володів Андрій Кісера. Решта 50% компанії й надалі належать Андрієві Мисику. Також Дмитро Добродомов обійняв посаду директора каналу. Попередній керівник Ярослав Задорожний став його заступником.

Як повідомив Добродомов, телеканал планує розширити лінійку авторських програм, “повністю зберігаючи чинну редакційну політику – геть чисто українського каналу!”.

“Ми не лише залишаємося найвідкритішим та єдиним рівновіддаленим від усіх політичних сил інформаційним майданчиком, але й посилюємо популяризацію україномовного патріотичного контенту. Ми чудово знаємо, що своєю незалежною та принциповою журналістською позицією дуже не подобаємося як владі, так і всіляким “опозиціям”. Ми вже зіткнулися з атаками окремих політиків, які вимагають від держорганів впровадити санкції проти 4 каналу. Попри це ми й надалі називатимемо події в державі своїми іменами”, – сказав він.

Як повідомляв “Детектор медіа” з посиланням на джерела, фінансування каналу може бути пов'язане з однією з груп впливу в ОПЗЖ. Опосередкованим аргументом на підтвердження цієї версії може бути регулярне запрошення Добродомова в ефір телеканалу “Інтер” у 2015–2019 роках. 

4 канал спростував цю інформацію, заявивши, що станом на початок лютого 2021 року в телеканалу було лише два інвестори – Андрій Мисик та Андрій Кісера. 

Дмитро Добродомов – колишній журналіст і народний депутат від Блоку Петра Порошенка.

Очолював львівську газету “Інформатор”, а з 2010 року – телеканал ZIK (тоді ще регіональний), який належав бізнесмену Петрові Димінському. 

2013 року заснував і очолив партію “Народний контроль”. Членом політради партії, головою виконкому всеукраїнської організації “Громадський рух “Народний контроль” є Андрій Мисик, один зі співвласників 4 каналу. Вже колишній співвласник Андрій Кісера та директор 4 каналу Ярослав Задорожний теж були членами політради “Народного контролю”, але нині на сайті партії вони не значаться. Кісера раніше працював разом з Дмитром Добродомовим у топменеджменті телеканалу ZIK.

14 грудня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію телеканалу RTI (ТОВ “ТРК “Інтеррадіо”), затвердивши зміну власників і пов’язаних осіб. Новими співвласниками супутникового телеканалу RTI та львівської телекомпанії НТА стали Андрій Кісера та Андрій Мисик.

15 березня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила зміну логотипа каналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!