ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тимошенко та “Опозиційна платформа - За життя” найактивніше замовляли джинсу в інтернет-ЗМІ - дослідження ІМІ

19.12.2018, 10:57

Найактивнішими замовниками політичної джинси в національних інтернет-ЗМІ є Юлія Тимошенко та “Опозиційна платформа - За життя”, на яких припадає по 25% та 23% політичних замовних матеріалів відповідно.

Такими є результати дослідження контенту 10 національних інтернет-ЗМІ, проведеного ГО “Інститутом масової інформації” за підтримки проекту Ради Європи “Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації і посилення системи Суспільного мовлення в Україні”*.

В національних інтернет-медіа стартувала передвиборча кампанія, на відміну від регіональних медіа, де поки панує тиша. Лише протягом одного тижня листопада у 10 популярних інтернет-ЗМІ експерти ІМІ нарахували 284 матеріали з ознаками замовлення, 71% яких мали політичне спрямування.

Сайтами - антилідерами з розміщення матеріалів з ознаками замовлення стали Обозреватель (65 матеріалів) та 112.ua (46 матеріалів).

Не було виявлено замовних матеріалів на сайті Українська правда. На сайті NV.ua були виявлені лише неналежно марковані замовні матеріали комерційного спрямування.

Загалом, лише 19% матеріалів з ознаками замовлення були умовно марковані як реклама. Проте, це маркування не відповідало законодавству і не було зрозумілим аудиторії, тому такі матеріали було віднесено до неналежного  маркування.

* Під час дослідження аналізувались  новинні стрічки наступних 10 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: 24tv.ua, segodnya.ua, obozrevatel.com, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, 112.ua, unian.ua, nv.ua, rbc.ua.

Загальна вибірка склала 12600 матеріалів. До вибірки потрапили всі матеріали у головній стрічці новин, що вийшли на цих сайтах у період з 19 по 25 листопада 2018 року.

Детальніше з методологією дослідження можна ознайомитися на сайті ІМІ.

Погляди авторів звіту не обов`язково відображають офіційну позицію Ради Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!