ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо "каналів Медведчука"

15.04.2020, 16:35
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Тимчасова слідча комісія для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Росії 15 квітня передала Верховній Раді матеріали щодо телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne, які належать близькому соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Про це 15 квітня повідомив народний депутат, член ТСК Олександр Ткаченко на своїй сторінці у фейсбуку,  інформує "Детектор медіа".

"Провели останнє засідання тимчасової слідчої комісії з приводу дотримання вимог законодавства під час зміни власників кількох інформаційних телеканалів, які сьогодні належать одній людині – правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку. Мова про 112, ZIK та NewsOne", – повідомив він.

Як розповів Ткаченко, Тарас Козак та керівники цих каналів жодного разу не з’явилися на засідання комісії. Попри це члени ТСК заслухали звіти правоохоронців, провели зустріч із колишнім власником Андрієм Подщіпковим та низку інших заходів.

Нардеп уточнив, що звіт опублікують після його заслуховування у Верховній Раді.

"Сподіваюся, що наші напрацювання стануть ще одним кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та не допустять інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил", – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 17 жовтня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації. 

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став соратник Віктора Медведчука, народний депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал "112 Україна" повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії "Опозиційний блок" Тарас Козак.

14 червня 2019 року стало відомо, що телеканал ZIK купив Тарас Козак. На базі своїх медіаактивів він створив  медіахолдинг "Новини".

Liked the article?
Help us be even more cool!