ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter заблокував астрономку за "інтимний" метеорит

18.11.2022, 10:30
Кадр із відео Мері Макінтайр про метеор, яке заборонив Twitter
Кадр із відео Мері Макінтайр про метеор, яке заборонив Twitter

Twitter заблокував акаунт астрономки з Оксфордширу Мері Макінтайр на три місяці за відео з метеоритом, яке автоматизована модерація сайту позначила як дорослий контент, пише BBC.

Мері Макінтайр дізналася, що її шестисекундна анімація містила "інтимний контент", опублікований без дозволу учасника знімання.

Уникнути блокування вона могла, лише видаливши твіт. Втім, так вона б визнала, що порушила правила. Бан її акаунту, який мав закінчитися за 12 годин, протривав три місяці; науковиця спробувала всі можливі шляхи оскарження.

"Це просто нісенітниця… Я не хочу, щоб десь було записано, що я публікувала порнографічний контент, коли насправді я цього не робила", – зазначила Мері Макінтайр у своїй відмові видалити твіт.

Її акаунт був досі доступний для перегляду, але пані Макінтайр не могла ним користуватися. Акаунт було відновлено після того, як ВВС опублікувала цю новину; наразі він знову дійсний.

ВВС написала твіт, адресований підтримці Twitter, і зв’язалася з Ілоном Маском через SpaceX, оскільки Twitter наразі не має відділу комунікацій. Відповіді журналісти не отримали.

Пані Макінтайр заявила, що інші астрономи поширювали те саме відео від її імені без жодних наслідків. Її хвилювало, що, якщо вона погодиться на відновлення акаунту за правилами Twitter, її "порушення" буде десь позначене, а вона регулярно проходить перевірки, щоб мати можливість навчати астрономії дітей шкільного віку. 

"Мені бракує взаємодії. Є певне відчуття, ніби мене відрізали від світу астрономії", – сказала науковиця про свій заблокований акаунт.

Коментаторка в галузі технологій Кейт Беван зазначила, що цей випадок демонструє обмеженість штучного інтелекту, яким зараз послуговуються Twitter та інші соцмережі для модерації.

"Інструменти, що працюють на штучному інтелекті, підходять для швидких і грубих рішень, але цей випадок показав, що модерація контенту у великих масштабах є дуже складним завданням – як для людей, так і для штучного інтелекту, який їм допомагає. Ситуація стає ще гіршою, коли поряд немає людей, які могли б переглянути хибні рішення штучного інтелекту. Окрім несправедливості, проблема полягає ще й у тому, що штучний інтелект не отримує зворотного зв’язку, а отже не має змоги навчитися працювати краще", – пояснила Кейт Беван.

Liked the article?
Help us be even more cool!