ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter розпустив Раду з довіри й безпеки

13.12.2022, 13:30
Фото – Getty Images / techcrunch.com
Фото – Getty Images / techcrunch.com

Корпорація Twitter розпустила свою Раду з довіри й безпеки – волонтерську групу, сформовану 2016 року для надання соцмережі консультацій з ведення сайту.

Про це йдеться в електронному листі, який бачило Reuters.

Після того як Ілон Маск очолив компанію й поставив за мету скорочення витрат, близько половини персоналу, який забезпечував роботу соцмережі, – приблизно 3 700 співпрацівників – були звільнені.

Понад тисячу робітників пішли самі, зокрема Йоель Рот – колишній голова відділу довіри й безпеки.

"Twitter вступає в нову епоху, тож ми переглядаємо найкращі шляхи залучення зовнішніх інсайтів до нашої продукції та розроблення політики компанії. В межах цього процесу ми вирішили, що Рада з довіри й безпеки не є оптимальною структурою для цього", – йдеться в листі, надісланому членам ради, який переглянуло Reuters.

Сторінку групи у Twitter видалено.

Як постає з вебархіву сторінки, до ради входило кілька правозахисних організацій, науковців та інших установ, які працювали над питанням безпеки та консультували Twitter під час розроблення продуктів, програм і правил.

Наразі Twitter не відповів на прохання Reuters прокоментувати ситуацію.

"Наші зусилля з перетворення Twitter на безпечніше, інформативніше середовище стануть оперативними й інтенсивними як ніколи; ми й надалі будемо відкриті для ваших ідей щодо досягнення цієї мети", – зазначено в листі від Twitter.

"Дослідження чітко вказують на те, що попри заяви Ілона Маска безпека й добробут користувачів Twitter зараз погіршуються", – написала членкиня ради Енн Коллієр на своїй сторінці у Twitter.

Маск відреагував на цю заяву, звинувативши членів ради в тому, що ті нібито відмовляються вживати заходів проти сексуального насильства над дітьми. Колишній керівник компанії Джек Дорсі назвав звинувачення "хибними". 

Як повідомляв ІМІ, канцлер Німеччини Олаф Шольц думає піти з Twitter.

Ілон Маск наприкінці жовтня купив Twitter за угодою на $44 мільярди.

Twitter відновив доступ до акаунту колишнього президента США Дональда Трампа після того, як новий власник Twitter Ілон Маск запустив опитування щодо його розблокування.

Також Маск заявив про відновлення тимчасово зупинених акаунтів, які не порушували закону і не займалися спамом. 

21 листопада Ілон Маск презентував нову концепцію соцмережі під назвою “Twitter 2.0”.

Крім того, соцмережа Twitter відмовилася від своєї політики боротьби з дезінформацією щодо COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!