ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг відкинув звинувачення колишньої співробітниці Facebook

06.10.2021, 14:08
Фото - AP
Фото - AP

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг відкинув звинувачення колишньої менеджерки з продуктів Френсіс Хоген, яка заявила, що платформа завдає шкоди дітям.

Про це йдеться в заяві Цукерберга, опублікованій у Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми глибоко дбаємо про такі питання, як безпека, благополуччя і психічне здоров'я”, — йдеться в заяві.

За його словами, претензії Хоген не мають сенсу.

“Якби ми хотіли ігнорувати дослідження, навіщо б ми створили провідну в галузі програму досліджень, щоб розібратися в цих важливих питаннях? Якби ми не дбали про боротьбу зі шкідливим контентом, то чому ми найняли набагато більше людей, що опікуються цим, ніж будь-яка інша компанія в нашому просторі?”, — зазначив він.

“У центрі цих обвинувачень лежить ідея, що ми ставимо в пріоритет прибуток, а не безпеку і благополуччя. Це просто неправда”, — додав Цукерберг.

Також глава Facebook назвав збій у роботі соцмережі “найгіршим відключенням за останні роки”.

“Ми провели останні 24 години, думаючи над тим, яким чином ми можемо зміцнити наші системи проти такого роду збоїв. Це теж нагадування про те, наскільки наша робота важлива для людей”, - зазначив він.

“Я знаю, що неприємно бачити, що хороша робота, яку ми виконуємо, неправильно охарактеризована (...). Але я вірю, що в довгостроковій перспективі, якщо ми будемо продовжувати намагатися робити те, що правильно, і надавати досвід, який покращує життя людей, це буде краще для нашої спільноти і нашого бізнесу”, — заявив Цукерберг.

Він також повідомив, що попросив топ-менеджерів компанії зайнятися роботою, яка повинна показати публіці всі зусилля Facebook щодо гарантування безпеки користувачів.

Раніше Хоген на слуханнях в сенаті США заявила, що Facebook занадто покладається на штучний інтелект для боротьби з ненависницькими висловлюваннями, дезінформацією і неналежною рекламою для неповнолітніх. Вона також висловила думку, що продукти Facebook шкідливі для дітей, а компанія ставить прибуток вище за безпеку користувачів.

Як повідомляв ІМІ, інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку.

4 жовтня стався глобальний збій у роботі соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp. Вони не працювали понад шість годин.

Компанія Facebook з’ясувала, що збій стався через неправильну зміну конфігурації на магістральних маршрутизаторах.

Liked the article?
Help us be even more cool!