ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Роспропаганда створює ілюзію "щасливої окупації" на окупованих територіях

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив, що російські урядовці звітують про виділені мільярди для реалізації проєктів на тимчасово окупованих територіях України, хоча це є частиною пропаганди окупантів.

У центрі пояснили, що на тлі заяв про великі суми, які Росія нібито вкладає в розвиток окупованих територій, російська влада не здатна надати допомогу жителям будинку в Бєлгороді, під’їзд якого був зруйнований, за офіційною версією, внаслідок роботи ППО. 

“Представники уряду РФ та окупаційних адміністрацій заявляють про мільярдні дотації на підтримку бізнесу, агросектору та навіть культури на ТОТ. Так держава-окупантка намагається створити ілюзію, що піклується про ці території та нібито дає кращі умови, ніж давала Україна”, – повідомили в ЦПД.

Там зазначили, що обіцянки російських посадовців є спробою “підкупу” жителів окупованих територій у намаганні здобути підтримку та лояльність. 

“Насправді, навіть якщо кошти й виділяються, вони осідають у кишенях колаборантів, а місцеві гауляйтери обкладають бізнес даниною. Як показує практика на прикладі будинку в Бєлгороді, російська реальність є далекою від пропагандистських заголовків”, – зазначили в ЦПД.

Як повідомляв ІМІ, росіяни створюють на окупованих територіях України пропагандистське “Новое.Медиа”, яке спочатку працюватиме на окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. До кінця року окупанти планують запустити мережу в невеликих містах.

Liked the article?
Help us be even more cool!