ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цілодобовий домашній арешт: суд обрав запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Феодосію

12.04.2023, 18:00
Фото – Суспільне Черкаси
Фото – Суспільне Черкаси

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт на 60 діб митрополита Черкаського і Канівського Феодосія (Дениса Снігірьова): його підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, повідомляє Суспільне

Електронний браслет, за допомогою якого контролюватимуть місце перебування митрополита, одягнуть у найближчому відділку поліції на Київщині. Адже саме в Київській області розташоване село, де живе священник.

Також Феодосія підозрюють у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників.

Сторона обвинувачення просила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами прокурора, Денис Снігірьов, очоливши черкаську єпархію, наприкінці серпня 2020 року повідомив про своє рішення закрити офіційний сайт єпархії та створити новий за шаблоном Російської православної церкви.

Під час його розроблення фахівці використали російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент із прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – patriarchia.ru та pravoslavie.ru, на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію Росії та воєнні злочини росіян.

"Із 27 лютого по лютий 2023-го Снігірьов, усвідомлюючи, що офіційний сайт Черкаської єпархії у відкритому доступі, забезпечував стабільне функціонування сайту. Там поширював низку публікацій, в яких містяться виправдовування та визначення правомірної збройної агресії РФ проти України", – зазначив прокурор.

Як повідомляв ІМІ, 20 лютого СБУ оголосила підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. За даними слідства, митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань. Також під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких patriarchia.ru та pravmir.ru.

21 лютого 2023 року адвокат  Ігор Голубчик перешкоджав роботі  журналістів місцевого видання "18000" висвітлювати публічне зібрання прихильників митрополита УПЦ МП Феодосія біля Черкаської окружної прокуратури. Сам священнослужитель у цей момент перебував у будівлі прокуратури, де його допитували в межах кримінального провадження. Разом з іншими невстановленими особами спочатку Голубчик просто закривав камери журналістів, а потім почав відтісняти їх від Феодосія, який у цей момент вийшов з будівлі прокуратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!