ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр нацспротиву: Окупанти знову готують "блогерів" у Донецьку

В окупованому Донецьку росіяни презентували четвертий сезон проєкту “ТопБЛОГ”, повідомив Центр національного спротиву.

“Російська пропаганда вкладає великі кошти у створення системи “медіазрадників” на територіях, що перебувають під окупацією”, – зазначили в українському підпіллі.

У нацспротиві додали, що фахівці з Москви та Санкт-Петербурга спеціально приїздять до окупованих частин Донеччини та Приазов’я, щоб знаходити колаборантів, готових співпрацювати.

“Вони організовують медіамережу та пропагандистський молодіжний рух, створюючи мережу медіахабів для молоді. Після цього цих блогерів, які навчені агресивній риториці щодо України та геноцидній пропаганді кремля, можна бачити в інтернет-мережі”, – нагадали в нацспротиві.

Як повідомляв ІМІ, росіяни на окупованих територіях створюють пропагандистське "Новое.Медиа". Спочатку "медіа" працюватиме на окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Втім, до кінця року в мережі з’являться гіперлокальні осередки в невеликих містах, а не тільки в окупованих обласних центрах. Їх планується створити близько 20.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росіяни активно створюють пропагандистські сайти, телеканали, радіостанції і навіть друковані газети, а також готують нових пропагандистів, які б працювали в них.

До прикладу, у Бердянську на узбережжі Азовського моря російські окупанти планують створити "федеральний освітній центр "Маяк".

У січні 2024 року російські окупанти анонсували старт проєкту "Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова", куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України.

Також у січні стало відомо, що російський проєкт на окупованих територіях "Нові в медіа" отримав мільйонний грант від "Фонду президентських грантів" РФ. На ці кошти росіяни планують створити в тимчасово окупованому Маріуполі "медіацентр" для підлітків.

У березні 2024 року на тимчасово окупованій території Запорізької області (ТОТ) росіяни запустили конкурс фотографій, який має на меті показати представників окупаційної влади, зокрема росгвардії, як захисників і рятівників. До участі у "фотоконкурсі" запросили не тільки військовослужбовців або співробітників росгвардії, а також "членів їхніх сімей, працівників ЗМІ та інститутів громадянського суспільства, що мають громадянство Російської Федерації".

Liked the article?
Help us be even more cool!