ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти планують запустити в Маріуполі "медіацентр" для підлітків

22.01.2024, 17:10
Юлія Гаркуша

Російський проєкт на окупованих територіях “Нові в медіа” отримав мільйонний грант від “Фонду президентських грантів” РФ. На ці кошти росіяни планують створити в тимчасово окупованому Маріуполі “медіацентр” для підлітків.

Про це пише пропагандистський окупаційний канал “Мариуполь 24” у своєму телеграм-каналі, повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області Юлія Гаркуша. 

Термін реалізації проєкту до середини літа цього року. До процесу створення пропаганди планують залучити підлітків віком від 14 до 17 років, які “цікавляться медіасферою”, “навчання” буде безкоштовним. 

Мету створення “медіацентру” керівниця проєкту, представниця країни-окупанта із Санкт-Петербурга Аліна Крендельщикова прокоментувала так: “Ми хочемо допомогти талановитим школярам з “ДНР” (окупована територія Донецької області. – Ред.) реалізувати свій потенціал у медіасфері. Хлопці працюватимуть з наставниками, можуть створити своє медіа, де самі будуть авторами. Навчаться створювати якісний контент та просувати його”.

Проєкт для школярів з окупованого Маріуполя “Нові в медіа” запустила в грудні 2023 року команда пропагандистів з окупованої Ясинуватої, Донецька та міст РФ – Санкт-Петербурга та Архангельська.

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі роботу з молоддю проводить засуджений українським судом за колабораціонізм ексжурналіст Андрій Кіор, який на гроші окупантів заснував медійну навчальну базу для молоді “Маріупольська телеакадемія” та паралельно працює на окупанта. 

Подібні проєкти працюють і на тимчасово окупованій території Запорізької області. Там російські окупанти відкрили онлайн-школу “Школа воєнкора”, куди залучають охочих з тимчасово окупованих територій України. Учасників, які “відзначаться”, запросять у поїздку на фронт у тил.

Liked the article?
Help us be even more cool!