ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору кандидатів

Колаж – Ukrayina.pl
Колаж – Ukrayina.pl

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) оголосив відкритий конкурс на посаду керівника відділу комунікацій та відкриває набір фахівців у цей відділ. Там також оновлять підхід до відбору кандидатів. 

Про це йдеться в офіційній заяві державної установи.

“П'ять працівників відділу комунікації, які виявили бажання припинити співпрацю з центром, були звільнені за власним бажанням. Керівник відділу також залишила посаду”, – йдеться в заяві. Вакансії розміщено на офіційному сайті ЦГЗ. 

З огляду на ситуацію, яка склалась у відділі комунікацій, додали там, що центр оновить підхід до відбору кандидатів. 

Водночас керівництво центру взялося проводити внутрішню реорганізацію та перегляд чинних процедур, “щоб уникнути в майбутньому ситуацій, які можуть нести загрози установі та країні”.

Як повідомляв ІМІ, 5 березня Міністерство охорони здоровʼя повідомило, що трудові відносини з Дар'єю Гордійко, яка обіймала посаду керівниці відділу з питань комунікацій, завершено.

Що передувало заяві центру

4 березня п’ятеро співробітників відділу комунікацій державної установи “Центр громадського здоров’я МОЗ” звільнилися після того, як керівницею відділу призначили колишню шеф-редакторку медведчуківського телеканалу ZIK Дар’ю Гордійко.

Вони звільнилися “через незгоду з призначенням на посаду керівника людини, яка доклала чимало зусиль до поширення російської пропаганди та відверто просувала наративи і агентів Кремля, працюючи одним з топменеджерів каналу ZIK. Колектив відділу комунікацій вважає неприпустимим призначення під час великої війни людей, які працювали на ворога”.

5 березня 2024 року Дар’я Гордійко повідомила, що йде з посади керівниці відділу комунікацій державної установи “Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я”.

Що відомо про канали Медведчука та до чого тут Дар'я Гордійко

Улітку 2019 року стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також був власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. 

Відразу після звістки про продаж ZIK з каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

Згодом журналісти, які ще лишалися на ZIK, почали заявляти про запровадження цензури на каналі.

Зокрема, тодішній випусковий редактор Ігор Кримов заявив, що на каналі заборонили висвітлювати акцію протесту 2 липня на майдані Незалежності проти реєстрації кандидатами в депутати голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва та відеоблогера Анатолія Шарія. 

За словами Кримова, показувати акцію в прямому ефірі заборонила шеф-редакторка телеканалу Дар’я Гордійко, аргументуючи тим, що ця подія нібито “не цікава”.

Згодом колишні співробітники телеканалу ZIK, українські громадські організації, медіаексперти та журналісти висловили протест проти “повзучої російської окупації українського медіапростору” та закликали керівництво держави й правоохоронні органи запобігти використанню українських телеканалів для просування прокремлівської пропаганди та повзучій окупації медіапростору Росією. 

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!