ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Три співробітники “Дождя” пішли з каналу після звільнення ведучого Коростельова

05.12.2022, 10:13
Фото – Дождь
Фото – Дождь

Троє співробітників російського телеканалу “Дождь” оголосили, що йдуть з каналу після звільнення їхнього колеги, ведучого Олексія Коростельова через заяву щодо допомоги каналу солдатам окупаційних військ Росії, повідомляє Медуза.

Зокрема, це ведучі Маргарита Лютова та Володимир Роменський, а також журналістка Дарина Лукутіна.

Лютова та Роменський заявили, що вважають звільнення Коростельова помилкою.

“Які б не були міркування в основі, його [Коростельова] звільнення мені здається великою помилкою. Для мене “Дождь” завжди був про гуманізм, відкритість та чесність. Я вважаю, що, навіть бувши вимушеною, публічна реакція каналу суперечить усім трьом цим нехитрим принципам”, – сказала Лютова.

Роменський зазначив, що він мав прямий стосунок до ефіру, через який звільнили Коростельва. “Сидів на вусі шеф-редактором. Обов'язок велить покласти значок і револьвер на стіл. Що й роблю”, – пояснив він.

Дарина Лукутіна зазначила, що не розуміє, “як можна пожертвувати співробітником, щоб сподобатися якійсь державі (Латвії. – Ред.), ще до того, як ця держава зажадала такої жертви”.

Сам Коростельов повідомив, що погоджується зі звільненням, якщо воно допоможе уникнути закриття каналу. Він також пояснив, що мав на увазі в ефірі: “Чи шкода мені кинутого всіма голодного мобілізованого (про них ішлося)? Так. Путін красень? Ні. Здається, вододіл проходить десь тут. Чи допомагаю я мобілізованим, про яких ішлося в монолозі? Лише тим, що розповідаю про них”.

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня ведучий програми “Здесь и сейчас” на телеканалі “Дождь” Олексій Коростельов закликав глядачів повідомляти про проблеми російських солдатів на фронті й висловив сподівання, що канал зміг допомогти багатьом військовослужбовцям оснащенням.

Після того як уривок з ефіру поширився мережею, головний редактор телеканалу Тихон Дзядко повідомив, що цей уривок вилучили з ефіру та заявив, що “Дождь” “не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами”.

2 грудня ведуча російського телеканалу "Дождь" Катерина Котрикадзе повідомила про звільнення Олексія Коростельова.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії оштрафувала російський телеканал “Дождь” на 10 тисяч євро через показаний на мапі окупований Крим як частину Росії та назву російської армії “нашою армією”. 

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс виступив за позбавлення ліцензії “Дождя”, який з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну переїхав до Риги.

Служба державної безпеки Латвії (VDD) розпочала 2 грудня розслідування у зв'язку із заявами, зробленими Олексієм Коростельовим щодо допомоги каналу солдатам окупаційних військ Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!