ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Точицький: В Україну не повертається кожен п'ятий діяч культури, який виїхав за кордон

Міністр культури і стратегічних комунікації Микола Точицький, фото – mcsc.gov.ua

Кожен п'ятий діяч культури, який отримав дозвіл та виїхав за кордон, не повертається до України.

Про це повідомив міністр культури і стратегічних комунікації Микола Точицький під час дискусії “Нова країна” LB.ua і EFI Group, повідомляє LB.ua.

“Протягом останніх років мала би бути створена база, відповідно до якої митці могли би виїжджати за кордон. Але її немає. Мені щоденно доводиться розглядати по 100 заяв на виїзд, більшості з цих імен я не знаю, доводиться витрачати час на пошук інформації. Також маю зауважити, що з п’яти тих, хто виїхав, один не повертається”, – повідомив міністр. 

Під час дискусії міністр зауважив, що кожна сфера культури потребує окремої стратегії – театри, мистецтво, бібліотеки тощо, – і запевнив, що міністерство працює над цим і вже в березні 2025 буде готове презентувати п’ять стратегій.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики разом із правоохоронними органами ініціювало посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку. Це сталося на тлі заяв коміка Андрія Щегеля, який порушив правила перетину кордону та не повернувся до України.

Liked the article?
Help us be even more cool!