ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через коміка Андрія Щегеля МКІП ініціює посилення відповідальності за порушення правил перетину кордону

06.03.2023, 10:48

Міністерство культури та інформаційної політики разом із правоохоронними органами ініціюватиме посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку. 

Це відбувається на тлі заяв коміка Андрія Щегеля, який порушив правила перетину кордону та виїхав до Ірландії, а згодом – до Туреччини й не планує повертатися в Україну.

Про це йдеться в заяві Міністерства культури та інформаційної політики.

"Зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала в складі групи, якій було надано тимчасовий дозвіл. Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави", – зазначили в МКІП.

У міністерстві нагадали, що сприяє виїздам різних митців, творців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через такі випадки, як з Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті, ускладнюється. 

До осіб, яким тимчасово надається сприяння в отриманні дозволу на перетин кордону, що перебуває у сфері повноважень МКІП, належать діячі сфери культури та інформації, які мають на меті виїзду захист та популяризацію інтересів держави Україна на міжнародній арені, з обов’язковим поверненням до країни. 

В інтерв'ю Роману Скрипіну стендап-комік Андрій Щегель заявив, що отримав три повістки, проте на фронт не планував іти. Тому він знайшов спосіб, як виїхати за кордон. За його словами, там він "класно проводить час у комфортній психологічній обстановці".

Він заявив, що отримав дозвіл на виїзд до Туреччини від міністра культури під приводом того, що їде за кордон збирати гроші для рідної країни, адже є артистом. 

Як повідомляв ІМІ, для журналістів змінили правила акредитації ЗСУ і запровадили три зони перебування.

Liked the article?
Help us be even more cool!