ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт відмовився надати ІМІ зміни для виїзду за кордон митців та журналістів. І просить його зрозуміти

21.03.2023, 12:45
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Міністерство культури та інформаційної політики України відмовилося надати ІМІ проєкт документа щодо зміни умов перетину кордону митцями й медійниками. Про це йдеться у відповіді міністерства на запит ІМІ щодо змін у регулюванні виїзду за кордон.

Міністерство відмовилося оприлюднювати проєкт постанови, оскільки він ще доопрацьовується, і вважає його оприлюднення недоцільним через загрозу маніпуляцій.

“Оскільки проєкт постанови у зв’язку з висловленими зауваженнями потребує доопрацювання, за результатами якого проєкт може суттєво відрізнятися від остаточної версії, яка буде прийнята Кабінетом Міністрів України, з метою уникнення подальших маніпуляцій на цю тему МКІП вважає за недоцільне оприлюднювати недоопрацьований проєкт акта”, – йдеться у відповіді міністерства на запит ІМІ.

Наразі, зазначив МКІП, триває погодження проєкту акта із зацікавленими органами, опрацювання висловлених пропозицій і зауважень до нього, після чого проєкт постанови буде внесений на розгляд Кабінету Міністрів.

Відомство зазначило, що проєкт постанови розроблено, щоб представники культурної та інформаційної сфер могли забезпечувати свою діяльність на протидію збройній агресії Російської Федерації проти України та популяризувати українську культуру за кордоном.

Водночас МКІП просить поставитися з розумінням до того, що він не вважає доцільним оприлюднювати проєкт акта: “Зважаючи на важливість прийняття цієї постанови, а також те, що після резонансних випадків дискредитації мистецької спільноти діями та висловами окремих діячів культури, що ускладнило швидке опрацювання заінтересованими органами проєкту акта, просимо поставитись із розумінням до порушеного питання”.

Як повідомляв ІМІ, після інциденту зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, який виїхав до Туреччини в складі групи на підставі тимчасового дозволу і залишився там, отримавши три повістки, МКІП подало на затвердження уряду жорсткіший порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Гурт TVORCHI в інстаграмі висловив побоювання, що через зміну правил виїзду для артистів йому не вдасться виступити у м. Найробі на запрошення USAID, а також вирушити в промотур Євробачення.

14 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що відомство розробило зміни до порядку виїзду за кордон артистів, митців та журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!