ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Точицький: Марафон був, є і буде, потрібно шукати формат, щоб зацікавити громадськість

Загальноукраїнський телемарафон “Єдині новини” продовжить своє існування, але потрібно знайти формат, щоб була зацікавленість у громадськості. 

Про це сказав Микола Точицький 5 вересня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики під час розгляду його кандидатури на призначення міністром культури та стратегічних комунікацій.

“Що стосується марафону – він був, є і буде. Просто потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості. Є велика кількість людей, які його дивляться, і так само дуже важливо доносити єдиним голосом те, що відбувається на фронті. Якщо будуть конкретні запитання, що саме не подобається, то я готовий буду з вами на цю тему спілкуватись”, – сказав Точицький. 

Як повідомляв ІМІ, 5 вересня 2024 року Верховна Рада призначила Миколу Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій.

Що говорять про телемарафон

Як повідомляв ІМІ, довіра українців до телемарафону продовжує падати: станом на початок лютого 2024 року частка тих, хто довіряє марафону, знизилася до 36% опитаних. Такими є результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології упродовж 5–10 лютого 2024 року. 

За даними опитування КМІС, за період із травня 2022 до жовтня 2023 року простежується зниження довіри до телемарафону “Єдині новини”. У грудні 2023 року теж КМІС зафіксував падіння довіри до марафону. Якщо в травні 2022 року частка тих учасників соцопитування, які висловили довіру до телемарафону, становила 69%, то в жовтні 2023-го вона скоротилася до 48%. А в грудні 2023 року цей показник знизився до 43%.

У липні 2024 року ГО “Детектор медіа” презентував результати дослідження “Індекс медіаграмотності: українці 66+”. Згідно з ним для 55% опитаних громадян віком понад 66 років телемарафон є основним джерелом важливої інформації. Проте негативно його оцінює 37,8% опитаних, що на 10% більше, ніж серед громадян віком 18–65+.

16 листопада 2023 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що телемарафон “Єдині новини” є одним із ключових етапів в історії незламності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!