ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко вважає політичним проєктом запуск телеканалу Ukraine World News

16.01.2023, 11:36
Фото – Ukraine World News
Фото – Ukraine World News

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає запуск під час війни інформаційного телеканалу Ukraine World News суто політичним проєктом. Про це повідомляється на сайті Міністерства культура та інформаційної політики.

“МКІП уважно слідкує за появою інформації щодо запуску “амбітного” інформаційного каналу Ukraine World News під час війни. Очевидно, такі плани є поза комерційних інтересів, а є суто політичними”, – сказав міністр.  

Він нагадав, що на період воєнного стану діє рішення РНБО “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану” від 18 березня 2022 року. Окрім того, за його словами, є питання щодо “різнобарвного” бекграунду співпраці з різними політичними командами власника каналу Віталія Кропачова. Згідно з рішенням РНБО, усі інформаційні загальнонаціональні телеканали повинні транслювати спільний телемарафон “Єдині новини”.

Ткаченко зауважив, що міністерство не має повноважень видавати ліцензії телеканалам та ухвалювати рішення про їхнє створення або закриття. Водночас він сподівається, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення “уважно поставиться до розгляду цього питання”.

За даними “Детектора медіа”, старт загальнонаціонального інформаційного телеканалу Ukraine World News заплановано орієнтовно на 22 січня 2023 року.

Власник каналу – бізнесмен Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. У 2022 році він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію “Ера продакшн”. Невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу було заарештоване, а потім передано Держкіно, адже власник каналу Олексій Ковальов перейшов на бік Росії. Згодом Ковальова вбили.

У команді каналу працюватимуть вихідці з каналу “112”.

Liked the article?
Help us be even more cool!