ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко про спікерів ОПЗЖ в телемарафоні: Новини "брейкінг ньюз" не плануються заздалегідь

05.10.2022, 13:44
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода
Фото – скриншот з відео Радіо Свобода

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував в інтерв’ю Радіо Свобода появу в ефірі телемарафону спікерів від забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

"Ви знаєте, мені важко реагувати на речі, які з'являються в живій тканині телемарафону. Ви, як професіонал, знаєте, як робляться новини "брейкінг ньюз", можете собі уявити, що вони не плануються заздалегідь. І хтось, хто з’являється в ефірі, може виникнути за тих чи інших обставин. Інша справа, чи робить потім редакція висновки з того, що з’являється. Очевидно, що зробили", – сказав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 29 вересня Незалежна медійна рада закликала керівників парламентських фракцій та координатора марафону “Єдині новини” – міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка заборонити популяризацію членів колишньої ОПЗЖ, які майже щодня з’являються в ефірі телемарафону і які своїми діями схвалювали проросійську політику та сприяли агресії проти України.

Телеканал "Рада" запросив 12 вересня на розмову щодо сфери енергетики в ефір спільного телемарафону "Єдині новини" народного депутата Анатолія Бурміча, який був обраний від "Опозиційної платформи – За життя", а зараз входить до депутатської групи "Відбудова України". Він відомий такими заявами в ефірі, як виправдання вимог Росії до НАТО, оголошення частини українців "нащадками нацистів" тощо. Уже після початку повномасштабної війни Бурміч стверджував, що не розуміє, "чего, какой ценой и зачем" захищати Україну.

Директор каналу "Рада" Вадим Перенчук появу Бурміча пояснював тим, що він "чинний народний депутат" і "має таке ж право, як інші народні депутати".

14 вересня в ефірі "Ради" був ще один ексдепутат від колишнього ОПЗЖ – Валерій Гнатенко. Три тижні тому він коментував журналістам "Ради" питання щодо проєкту держбюджету.

Також канал "Рада" запрошував на ефір Тетяну Плачкову, яка у 2020 році з Медведчуком їздила до Москви.

19 вересня в ефірі спільного телемарафону "Єдині новини" в блоці телеканалу "Рада" відбулося телефонне ввімкнення народного депутата Олександра Лукашева, обраного до парламенту від ОПЗЖ. Зараз він входить до групи "Відновлення України". Нардеп, який до 24 лютого був завсідником ефірів каналів Медведчука і каналу "Наш", коментував питання освіти.

Телеканал "Рада" фактично відмовився відповідати на  офіційний запит "Детектор медіа" щодо причин запрошення в ефір мовника членів колишньої ОПЗЖ – народних депутатів Тетяни Плачкової, Анатолія Бурміча та Валерія Гнатенка.

Liked the article?
Help us be even more cool!