ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко про FreeДом: Ви робите важливу роботу, можливо ще не всім зрозумілу

10.03.2023, 12:36
Фото – НВ
Фото – НВ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що російськомовний телеканал FreeДом став на передовій у боротьбі з російською дезінформацією у світі і робить “важливу роботу”, ще не всім зрозумілу сьогодні.

Про це він написав у своєму телеграмі.

Ткаченко навів кількість переглядів телеканалу за рік інформаційного проєкту FreeДом російською мовою – 6,5 млрд переглядів у діджиталі. За його словами, понад 76% з них – не з України, мовлення через шість супутників, які покривають усю Європу, європейську частину Росії, Середню Азію, Північну Африку, Близький Схід.

“Це постійне попадання в тренди YouTube у Росії, Казахстані, Білорусі, Німеччині, Узбекистані. Канал входить у пакети 10 ОТТ-платформ, присутній у понад 700 кабельних, DTH, IPTV мережах, 44 країн світу, 20 з яких додалися за рік”, – написав він.

Також Ткаченко вважає, що команда проєкту відчуває інформаційні потреби російської та міжнародної аудиторії, “які заблоковані цензурою, і дає своїм глядачам факти та правду про війну в Україні”.

“Коли ми працюємо над забороною російських каналів у світі і врешті-решт це робимо, маємо запропонувати свій продукт донесення інформації російською мовою. Так FreeДом став на передовій боротьби з російською дезінформацією у світі. Дякую всій команді. Ви робите важливу роботу, можливо ще не всім зрозумілу сьогодні, але ту, яку в перспективі точно оцінять всі”, – написав міністр.

Як повідомляв ІМІ, 24 серпня 2022 року державний телеканал іномовлення UATV змінив назву на FreeДом. Телеканал UATV – канал іномовлення російською мовою з покриттям понад 60 країн світу.

Канал “Дом” –  російськомовне мовлення каналу започатковано 2020 року для аудиторій на тимчасово окупованих територіях України.

Марафон FreeДом – це щоденний телевізійний інформаційний проєкт, який виходить російською мовою і виготовляється як ДП “МПІУ”, так і партнерськими медіагрупами: Starlight новини, “Інтер Медіа Груп” та 1+1 медіа. 

Згідно з моніторингами “Детектора медіа”, у серпні 2022 року в ефір російськомовного телемарафону іномовлення FreeДом запрошували нардепів лише з однієї фракції – “Слуга народу”.

У вересні 2022 року в ефірі FreeДом теж з’являлися народні депутати лише з однієї фракції ­– “Слуга народу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!