ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У серпні в ефір "FreeДома" запрошували нардепів лише з однієї фракції – дослідження

20.09.2022, 16:31
Фото – Главком
Фото – Главком

У серпні в ефірі російськомовного телемарафону іномовлення "FreeДом" було 20 ввімкнень десятьох народних депутатів України. Всі вони належали до фракції "Слуга народу". Про це свідчать підсумки моніторингу "FreeДома" за серпень, повідомляє "Детектор медіа".

Найчастіше з усіх депутатів – п’ять разів – вмикався "слуга народу" Федір Веніславський. По три рази в ефірі побували Єгор Чернєв та Юрій Камельчук, відомий як завсідник каналів Медведчука та противник вакцинації. По два рази в ефірі були Євгенія Кравчук та Олександр Мережко, по разу – Віталій Безгін, Денис Маслов, Дмитро Соломчук, Марія Мезенцева та Олег Дунда.

Як пише видання, з усіх нардепів, які були в ефірі, до топу найчастіше запрошуваних гостей увійшов лише Федір Веніславський. Як і в липні, топ найчастіше запрошуваних гостей очолив воєнний експерт Олег Жданов (22 розмови), слідом за ним ідуть лідерка серпневого топу "Єдиних новин" речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк та воєнний експерт Олександр Коваленко. 

Популярні також політкоментатор Володимир Фесенко, херсонський політик Сергій Хлань та радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, які розповідають в ефірі про ситуацію на Херсонщині та в Маріуполі. 

12 разів з’являлася в ефірі марафону росіянка Ольга Курносова – аналітикиня та журналістка. У топі також російські політики Ілля Пономарьов, Дмитро та Геннадій Гудкови, українські експерти Ігор Романенко та Віктор Ягун та інші. 

69% запрошених в ефір гостей представляли Україну, 20% – Росію.

Нагадаємо, телеканал "Рада" запросив 12 вересня до розмови щодо сфери енергетики в ефір спільного телемарафону "Єдині новини" народного депутата Анатолія Бурміча, який був обраний від "Опозиційної платформи – За життя", а зараз входить до депутатської групи "Відбудова України". Він відомий такими заявами в ефірі, як виправдання вимог Росії до НАТО, оголошення частини українців "нащадками нацистів" тощо. Уже після початку повномасштабної війни Бурміч стверджував, що не розуміє, "чего, какой ценой и зачем" захищати Україну.

Після цього на каналі "Рада" заявили, що "працюють над помилками". Але 14 вересня в ефірі "Ради" був ще один ексдепутат від колишнього ОПЗЖ – Валерій Гнатенко. Три тижні тому він коментував журналістам "Ради" питання щодо проєкту держбюджету.

Liked the article?
Help us be even more cool!