ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У вересні в марафоні "FreeДом" посилилася монополія "Слуги народу" – дослідження

19.10.2022, 12:30
Фото – Главком
Фото – Главком

У вересні, як і в серпні, в ефірі російськомовного марафону іномовлення “FreeДом” з’являлися народні депутати лише з однієї фракції ­– “Слуга народу”. Кількість депутатів, яким давали слово в гостьових студіях і ввімкненнях, зросла з 10 до 13, а кількість розмов з ними – з 20 до 35. 

Такими є результати моніторингу марафону “FreeДом” за вересень, який провів “Детектор медіа”.

За даними моніторингу, найчастіше (сім разів) в ефір вмикали “слугу народу” Єгора Чернєва. Чотири рази в ефірі іномовлення був нардеп Юрій Камельчук, який у 2020–2021 роках виступав проти вакцинації та був завсідником телеканалів Медведчука навіть після запровадження санкцій проти них.

Медіа нагадує, що питання монопольної присутності “Слуги народу” в марафоні іномовлення порушували під час обговорення члени Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. “20 разів в ефірі з’являлися народні депутати, і 20 разів вгадайте, від якої політичної партії? Очевидно, від партії “Слуга народу”. Це все, що треба знати про політичну неупередженість, дотримання законів, про політичну незаангажованість, представлення різних політичних точок зору в ефірі телеканалу”, – сказав, коментуючи результати дослідження “Детектора медіа”, народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович.

Народна депутатка Євгенія Кравчук зі “Слуги народу” сказала: “З приводу присутності тих чи інших депутатів: з нашого боку якогось тиску на редакцію, – будь ласка, тільки там вмикайте нас – немає, не було і не буде, я це вам можу обіцяти. І коли, наприклад, я особисто даю коментарі, то перебуваю в цей час або десь із делегацією за кордоном, я є членом парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентської асамблеї Ради Європи й багато працюю за кордоном. Тому тут треба ще, мабуть, оцінювати цінність спікера, але я погоджуюсь абсолютно, що мають бути представники різних політичних сил… Ці фракції виступають єдиним фронтом за кордоном, бо в нас, у наших делегаціях ми, наприклад, працюємо і з опозицією єдиним фронтом, у нас абсолютний one voice. І так, очевидно, має бути при впливі на аудиторію”. У вересні Євгенію Кравчук вмикали в ефір “FreeДома” тричі.

Детальше ознайомитися з ситуацією з телемарафоном російськомовного іномовлення “FreeДом” у вересні можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!