ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Time розмістив на обкладинці цитату Зеленського українською мовою

03.03.2022, 10:18

Американський журнал Time розмістив на обкладинці прапор України і слова президента Володимира Зеленського, які він виголосив під час промови в Європарламенті 1 березня, передає "Детектор медіа".

Цитата звучить так: “Життя переможе смерть, а світ (світло. – Ред.) – темряву” (“Life will win over death, and light will win over darkness”).

"На наших очах він став втіленням боротьби, яку більшість західних державних діячів давно забули, як вести. Боротьби, яка іноді потрібна, щоб тиранія не вбила демократію. Зеленський не тільки згуртував своїх людей для захисту свого народу, надихнувши їх кидати коктейлі Молотова в російську військову техніку і стояти на шляху танків, він також надихнув світові демократії вдатися до методів, які ще тиждень тому здавались немислимими.

На шостий день вторгнення Зеленський виступив із промовою по відеозв'язку в Європарламенті. "Доведіть, що ви з нами", – казав він через перекладача, який, здавалося, стримував сльози, перекладаючи слова президента, – Доведіть, що нас не залишите. Доведіть, що ви справді європейці, і тоді життя переможе смерть, а світ переможе темряву". Як зауважив один оглядач, Чарлі Чаплін ніби перетворився на Вінстона Черчилля", – пише Time.

Liked the article?
Help us be even more cool!