ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok посилить боротьбу з фейками й прихованими ІПСО на тлі виборів у ЄС

14.02.2024, 15:01

Соціальна мережа TikTok заявила, що посилить боротьбу з фейками й прихованими операціями впливу на тлі прийдешніх виборів до Європарламенту в червні. Компанія додасть у застосунок "виборні центри" для всіх 27 країн ЄС, кожний з яких відповідатиме за власний мовний сегмент соцмережі.

Як пише Reuters, розбудова цих центрів почалася ще 2021 року й прискорилася торік, коли відбулися вибори в Греції, Нідерландах, Польщі, Словаччині й Іспанії.

Нова функція покликана інформувати європейців про виборний процес.

Компанія повідомила, що близько 30% посадовців Європарламенту користуються TikTok.

"Наступного місяця ми запустимо в застосунку індивідуальні Виборні центри для кожної з 27 країн-членів ЄС, щоб забезпечити людей можливістю легко розрізняти факти від вигадок. Ці центри співпрацюватимуть з місцевими виборними комісіями й громадськими організаціями та стануть місцем, де наша спільнота зможе знайти достовірну й авторитетну інформацію", – повідомив у своєму блозі голова відділу довіри й безпеки в Європі, на Середньому Сході й в Африці Кевін Морґан.

Протягом минулих років компанія вже співпрацювала з фактчекерами новин для створення навчальних відео про виборний процес і дезінформацію на тлі національних виборів. За словами Морґана, TikTok наразі працює з дев’ятьма фактчекінговими організаціями в Європі й планує цьогоріч розширити цю мережу, запустивши ще дев’ять кампаній з медіаграмотності.

Наступними місяцями компанія запровадить систему звітів про приховані операції впливу, щоб зміцнити прозорість і підзвітність платформи.

Як повідомляв ІМІ, у Фінляндії 12 лютого заборонили використання TikTok на парламентських пристроях з міркувань безпеки. Натомість передвиборна кампанія Джо Байдена просуватиме його кандидатуру і в TikTok попри те, що сам президент застерігав про можливі ризики для нацбезпеки, пов’язані з цією соцмережею, і заборонив її використання на федеральних пристроях.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!