ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тепер я бачу, що це можна трактувати як сплановану кампанію, – керівниця музею Голодомору про цькування

Виконувачка обов’язків директорки музею Голодомору Леся Гасиджак зазначає, що ситуацію із цькуванням в інтернеті можна трактувати як сплановану інформаційну атаку.

Про це вона розповіла в ефірі Громадського радіо:

"Хочу, по-перше, скористатися можливістю і подякувати всім цим тисячам людей з великої літери, колегам і незнайомим людям, які стали на мою підтримку, – дякую величезне. Ви допомогли справді не впасти і втриматися. По-друге, я так само бачу тепер з позиції тижня, який минув, що справді це може бути, це можна трактувати як сплановану кампанію, причому – і проти теми Голодомору, і проти України, як частину ІПСО з боку Росії.

Атака проти мене стала одним із вістрь. Спочатку – інші наслідки, це вимога про ветування закону про виділення коштів на добудову музею і, власне, те, що сталося зі мною тощо".

Як повідомляв ІМІ, раніше в соцмережах почали цькувати виконувачку обовʼязків директорки музею Голодомору Лесю Гасиджак через її зовнішність, поширюючи її світлини з образливими підписами. Так, юрист Клим Братківський наголосив, що керівниця цієї установи не може мати такий вигляд. Про це він заявив на своїй фейсбук-сторінці, яку після хвилі критики закрив. У коментарях до публікації деякі користувачі підтримували Братківського та теж глузували з очільниці музею, але більшість засуджувала такі твердження і наголошувала на тому, що він, як юрист, має розуміти, що подібні тези є дискримінаційними та неприпустимими. 

Цькування Лесі Гасиджак через її зовнішність засудив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

27 липня 2023 року Леся Гасиджак повідомила, що готує позов до суду через образу честі та гідності.

Леся Гасиджак стала виконувачкою обов’язків голови музею Голодомору в липні 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!