ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В. о. директорки музею Голодомору Леся Гасиджак через цькування подає до суду

Фото – Дмитро Вага / Бабель
Фото – Дмитро Вага / Бабель

Виконувачка обов’язків генеральної директорки Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності. Про це вона заявила в ефірі Радіо Свобода.

За її словами, вона готує разом із правниками офіційну заяву.

“Готую офіційну заяву. Позов буде обов’язково. Це питання не в мені. Я спокійно до цього хейту поставилася. Це дуже смішна історія, і сумна, з іншого боку. Я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту піддається дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність. А просто через те, що вони є жінками на керівних посадах. Я вважаю, що це має бути повчальний кейс. Щоб він ніколи більше не повторився”, – заявила очільниця музею.

Говорячи про свої емоції щодо цієї ситуації, Гасиджак додала:

“Це сумна історія. Ми живемо в 21-му столітті. Дуже багато зусиль фахівці різних рівнів докладають до того, щоб суспільство наше трохи змінилось. Щоб ми перестали інакшість сприймати як щось погане, неправильне і незручне. Виявляється, роботи попереду ще дуже багато. У нас іде війна. З війни повертаються захисниці й захисники без рук, без ніг. Потім ці люди будуть зазнавати хейту? Тому що вони некрасиві?” 

Леся Гасиджак стала виконувачкою обов’язків голови музею Голодомору в липні 2022 року.

Як повідомляв ІМІ, раніше в соцмережах почали цькувати виконувачку обовʼязків директорки музею Голодомору Лесю Гасиджак через її зовнішність, поширюючи її світлини з образливими підписами. Так, юрист Клим Братківський наголосив, що керівниця цієї установи не може мати такий вигляд. Про це він заявив на своїй фейсбук-сторінці, яку після хвилі критики закрив. У коментарях до публікації деякі користувачі підтримували Братківського та теж глузували з очільниці музею, але більшість засуджувала такі твердження і наголошувала на тому, що він, як юрист, має розуміти, що подібні тези є дискримінаційними та неприпустимими. 

Цькування Лесі Гасиджак через її зовнішність засудив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Liked the article?
Help us be even more cool!