ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телемарафон виконує дуже важливу роботу. Проблема лише в тому, що ми не знаємо, яка це важлива робота, – Золотухін

13.02.2023, 14:38
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Єдиний телемарафон виконує дуже важливу роботу. Проблема тільки в тому, що ми не знаємо, яка це важлива робота.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловив виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін.

"Треба розуміти, яку мету ми ним досягаємо. Я вважаю, що Верховний головнокомандувач і його підлеглі в період воєнного стану мають абсолютне право на монополізацію інформаційного простору, тому що це також є зброєю. Єдиний телемарафон виконує дуже важливу роботу. Проблема тільки в тому, що ми не знаємо, яка це важлива робота. Я розумію, що його роль дуже важлива, а яка це роль – пояснити не можу, бо вона навіть не декларується. Поки ми не розуміємо, яка стратегія донесення інформації, я не можу сказати, чи він потрібен, чи він не потрібен", – сказав Золотухін.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату "єдиного марафону" на телебаченні й давати глядачам вибір.

Своєю чергою міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон "зброєю України проти Росії". 

"Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії", – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!