ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телекомпанія BBC створила документальний фільм про окупацію Херсона

20.10.2022, 11:28
Фото – Бі-Бі-Сі
Фото – Бі-Бі-Сі

Телекомпанія BBC створила документальний фільм, який анонсує як "безпрецедентний внутрішній погляд на російську окупацію Херсона".

Автор фільму – херсонський журналіст Дмитро Багненко. Із 1 березня він знімав усе, що відбувалося в його місті протягом трьох місяців. Це були  акції протесту, які жорстоко розганяли російські військові, дефіцит їжі та ліків, пересування російської техніки вулицями Херсона, обстріли.

У коментарі представниці ІМІ Дмитро розповів, що до нього двічі зверталися представники BBC. З одними він співпрацював з кінця лютого до початку березня. Вони робили 30-хвилинний фільм про війну в Україні.

"А потім через знайому в Херсоні до мене звернулася режисерка Альбіна Ковальова з пропозицією фіксувати не тільки те, що відбувається в Херсоні навколо мене, а й те, що відбувається зі мною, з моєю родиною, як ми відчуваємо і сприймаємо і пропускаємо крізь себе всі події, які відбуваються навколо нас. Саме крізь призму нашого світосприйняття. Власне, я і знімав це постійно до нашого виїзду. І ще трошки після, коли ми вже виїхали з Херсона. Ми виїхали 19 травня", – розповів Дмитро.

Він пояснив, що відео знімав на телефон і на відеокамеру. Потім скидав відео на комп'ютер або на зовнішній диск і завантажував на окремий гугл-диск щодня. 

"Потім у себе я ці відео видаляв, виходив з гугл-диска, чистив кеш, всі згадки, по яких я сайтах ходив, для того щоб, якщо хтось зацікавиться, чи скидав я щось, це було складніше з'ясувати", – сказав Дмитро. 

Фільм уже доступний англійською та українською. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!