ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Телеканали Медведчука" фінансує компанія з ОРЛО – УП

03.02.2021, 13:25
Фото – orthospinenews.com
Фото – orthospinenews.com

Телеканали “112 Україна”, ZIK та NewsOne фінансує ООО “Торговый дом “Донские угли”, яке веде свою діяльність в ОРЛО.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в Раді нацональної безпеки та оборони й Службі безпеки України.

Згідно з отриманою від джерел інформацією, правоохоронці встановили, що кошти, отримані від ведення протиправної діяльності посадовцями ООО “Торговый дом “Донские угли” частково скеровуються для фінансування деструктивної діяльності телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne, які ведуть системну діяльність, спрямовану на реалізацію вигідних Росії наративів у контексті легалізації військової агресії на Сході України та легітимізації окупації Криму, а також на дискредитацію внутрішньої та міжнародної політики України.

Правоохоронці також підозрюють, що представники “Донских углей” разом з ДП “Торговий дім “Східний Енерго-Альянс”, “Міністерством доходів і зборів ЛНР” та іншими незаконними утвореннями створили злочинний механізм придбання кам'яного вугілля, видобутого на окупованих територіях Луганщини, його реалізації енергогенерувальним компаніям РФ зі сплатою відповідних податків до бюджету “ЛНР”, подальшого використання отриманих прибутків для вчинення терористичних актів, а також підтримання діяльності псевдореспубліки.

З огляду на все це СБУ 2 лютого відкрила кримінальне провадження за ст. 258-5 “Фінансування тероризму”.

Видання нагадує, що куратором “Донских углей” є Віктор Медведчук.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

3 лютого Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

3 лютого народний депутат “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук заперечив зв’язок телеканалів “112 Україна”, ZIK та NewsOne з Росією.

Liked the article?
Help us be even more cool!