ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук заперечив зв’язок телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne з Росією

03.02.2021, 13:15
Фото – zagittya.com.ua
Фото – zagittya.com.ua

Народний депутат “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук заперечив зв’язок телеканалів “112 Україна”, ZIK та NewsOne з Росією, повідомляє Радіо Свобода.

Він вважає незаконними санкції проти каналів, які юридично належать народному депутатові від ОПЗЖ Тарасу Козаку.

“Згідно із законом, на підставі якого винесено санкції, економічні та інші, вони не можуть бути застосовані щодо громадян України, а також юридичних осіб, зареєстрованих за українським законодавством”, – наголосив Медведчук.

Він наголосив, що санкції можна застосувати лише проти нерезидентів, осіб, які мають іноземне громадянство, а також осіб без громадянства та іноземних юридичних компаній.

“Інших підстав для застосування санкцій до громадянина України, народного депутата України, члена політради нашої партії Тараса Козака немає. Ні в чинному законодавстві, ні в Конституції”, – сказав Медведчук.

За його словами рішення про застосування санкцій призвело до того, що на “вулицю вигнали близько 1500 працівників трьох каналів, з них 634 журналісти”.

За даними моніторингів “Детектора медіа”, канали, які потрапили під санкції, а саме 112, ZIK та Newsone, систематично поширювали меседжі російської пропаганди в Україні. Зокрема, медіаексперт Ярослав Зубченко назвав їх “найуспішнішими проєктами російської пропаганди”.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

3 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Liked the article?
Help us be even more cool!