ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканалу Шуфрича призначено перевірку через інформацію про COVID-19 та вакцинацію

04.11.2021, 16:11
Фото - UkrLive
Фото - UkrLive

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу UkrLive (ТОВ “Телепростір”, Київ) через поширення в ефірі необ’єктивної інформації щодо пандемії COVID-19 і дезінформаційних тверджень.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 4 листопада.

Під час моніторингу 29 жовтня Нацрада зафіксувала в передачі “Український формат” висловлювання економічного експерта, президента українського аналітичного центру Олександра Охріменка щодо пандемії COVID-19, які "можуть загрожувати або спричинити серйозні ризики для життя і здоров’я населення України та системи охорони здоров’я". 

Так, у прямому ефірі Охріменко публічно висловився про те, що в Україні немає епідемії COVID-19, а захворювання населення не тільки в Україні, але й в інших країнах світу викликані сезонним грипом і мають характер історичної норми. Він закликав відмінити боротьбу з епідемією СOVID-19: “Відмініть надбавки за коронавірус, відмініть боротьбу з коронавірусом – коронавірус зникне”. На його думку, характер масових захворювань в Україні не містить загроз здоров’ю і життю людей, а тому не потребує заходів із вакцинації. Її він назвав лише можливістю для корупційних дій.

Передача “Український формат” транслювалася також у повторі. На думку Нацради, це давало можливість телерадіоорганізації здійснити редакційний контроль і не допустити поширення інформації, яка може зашкодити здоров’ю людей та спотворити їх свідомий вибір щодо необхідності вакцинації. 

Отже, зазначає Нацрада, телеканал допустив повторну трансляцію передачі з недостовірною, необ’єктивною інформацією щодо коронавірусу та вакцинації.

Крім того, 2 листопада в ефірі мовника зафіксовано репортаж із включенням до студії виступу Віктора Медведчука, в якому пролунала заява щодо механізмів “зовнішнього управління” в Україні і в цілому в питаннях системи державного устрою нашої країни.

Регулятор також аналізуватиме поширену в ефірі каналу заяву Віктора Медведчука, “що містила твердження дезінформації”.

Перевірку буде проведено у період із 19 листопада по 3 грудня. Компанія має надати Національній раді необхідні документи і матеріали до 24 листопада.

Як повідомляв ІМІ, 28 жовтня народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" та голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич став власником ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive). Зараз на каналі транслюються передачі “Першого незалежного”.

Liked the article?
Help us be even more cool!