ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал ATR намагатиметься залишитися в Криму, мовлення з України розглядає у крайньому випадку

14.04.2015, 12:18

Керівництво кримськотатарського телеканалу ATR має намір продовжувати домагатися реєстрації від Роскомнагляду для відновлення мовлення в анексованоу Росією Криму. Однак на телеканалі не виключають, що скористаються пропозицією мовити з материкової України. Про це гендиректор телеканалу ATR Ельзара Іслямова сказала в інтерв'ю виданню Журdом, повідомляє Крим.Реалії.

“Що стосується пропозиції керівництва України, то ми не виключаємо і цю можливість. Тим більше, що у нас, як і раніше, є чинна українська ліцензія, яка дозволяє нам вести мовлення на весь світ із супутника. Але це буде нами розглядатися, як крайній випадок, якщо нам все-таки не дадуть залишитися в Криму. Повторюся, нам все ж хотілося б мовити з Криму, залишаючись разом зі своїм народом”, - сказала Іслямова.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2015 року у Криму закінчився термін перереєстрації ЗМІ за російським законодавством.

Низка кримськотатарських ЗМІ не змогли перереєструватися. Роскомнагляд кілька разів повертав документи на перереєстрацію телеканалу ATR, щоразу посилаючись на формальні причини.

Тому з 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в ефірі, оскільки не зміг отримати дозвільних документів на мовлення у Роскомнадзора.

Також з 1 квітня припинили мовлення у Криму дитячий телеканал "Лале", радіостанції "Мейдан-ФМ" і "Лідер", що входили до холдингу ATR.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до ліцензіатів з проханням підтримати кримськотатарську телекомпанію ATR і забезпечити трансляцію її передач у кабельних мережах України.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович вважає відмову у реєстрації кримських ЗМІ політичною цензурою.

За фактом припинення у Криму діяльності медіахолдингу АТR порушено справу за 171 статтею.

Відразу після припинення мовлення ATR влада Криму виступила з ініціативою створення громадського кримськотатарського телебачення. Вона вважає, що це сприятиме реалізації права кримських татар на отримання правдивої інформації.

Президент України Петро Порошенко розпорядився організувати мовлення кримськотатарського телеканалу ATR по всій Україні, зазначивши, що «це справа честі для української влади».

Liked the article?
Help us be even more cool!